2010. október 6., szerda

Fonalfaló sziget

Már többször említettem mennyire szeretem a tweed fonalakat, meg gyakran emlegetem a turkálót, ahol mindenféle kincseket találok... sokszor megveszek egy-két gombolyag fonalat, csak azért, mert maga a fonal tetszik, aztán meg töröm a fejem mi is legyen belőle. nemrég éppen a nem kis fonalkészletemben kutakodtam, amikor egymás mellett landolt néány gombolyag. Jól mutattak együtt, és a címkék közelebbi tanulmányozásakor láttam, hogy a minőségük, összetételük nagyon hasonló. Egy egész pulcsira még így sem volt elég, de mostanában úgyis rákaptam a réteges öltözködésre, rövidujjú holmikat hosszú ujjúak fölött hordani (néhány éve ilyesmire még gondolni sem mertünk...

Még sosem kötöttem fair isle mintás kerek vállú pulcsit, és a mintát is menet közben találtam ki, de azt hiszem elég jól jött ki a végén.

A fonal (és így a kötőtű) a nálam megszokottnál vastagabb volt, így a kötés is jobban haladt.

A szürkés-zöldesből kb húsz dekányit a sötétbarnából és a drappból tíz-tíz dekányit használtam. 4.5 mm-es kötőtű (a passzékhoz 3.5-ös)

5 megjegyzés:

bucilla írta...

Nagyon klassz lett a pulcsid! Most akkora divat a rövidujjú kötött felső, és szerintem nagyon hasznos darabok, ez ráadásként jó melegnek is tűnik.

Annamari írta...

Hát ez valami gyönyörű. Nekem kedvenc szabásom pontosan ez. Nagyon tetszik. És biztos olyan jó meleg is...

Moncsi írta...

Ezt bizony kár lett volna elrontani egy hosszú ujjal. :)

Timici írta...

nagyon szuper lett, tetszik a fazon és a minta is:o)

Unknown írta...

Gyönyörű ez a felső. Már nagyon régóta keresgetek valami hasonlót, és ez nagyon megtetszett. Már a raveryn is próbáltam felvenni veled a kapcsolatot, hogy esetleg lehet-e mintát kapni, akár fizetnék is érte. Még soha nem csináltam ilyen körben felszedettet, és leírás nélkül nem merek nekiállni. Köszönöm: Zs.