2010. szeptember 29., szerda

Summit mégegyszer

Már jópár éve szeretnék egy kék kendőt/sálat/stólát kötni magamnak. Annak idején még amikor Clapotis-t akartam kötni, és ahhoz kerestem a "tökéletes fonalat" vettem ezt az urugayi erős kontrasztokkal festett fingering vastagságút. De amikor elkezdtem kötni... uhhh. Nem nagyon szeretek ilyet mondani, főleg kötésre nem, de egyszerűen ronda volt. Angolul pooling-nak hívják, ahogy a színek kisebb foltokat alkotnak, és van amikor nagyon jópofa a végeredmény, de ez nem ez az eset volt. Nézzétek:

Így a fonal évekig volt büntetésben, néha a kezembe akadt, de soha nem találtam mihez lenne igazán jó. Még zokninak sem, mert csak egyágú, a zokni hamar tönkremehet belőle. Egészen addig amíg Ági Summitját meg nem láttam. Akkorra már mélyen benne voltam én is a summitkötésben, a tiszta selyem változat volt a tűkön, de a gondolat nem hagyott nyugodni, és nem sokkal azután, hogy befejeztem elkezdtem a másikat. Sokáig ez volt az elvivős kötésem, ezt dobtam a táskámba amikor játszótérre, orvoshoz, ilyen helyekre indultam. Az első néhány ismétlés után lehetett látni, hogy ez már jobb párosítás, a minta a káosz helyett itt inkább összefésüli a színeket.

Mivel ezen csak hébe-hóba dolgozgattam, elég lassan készült el, de végül sikerült befejeznem.

A mérete elég nagyvonalúra sikerült, épp ahogy a kendőimet-sáljaimat-stóláimat szeretem. Bele tudok burkolózni ha kell:

De ha kell sállként is a nyakamba dobhatom


vagy akár több rétegben felcsavarhatom.

Az előző változatomhoz keserű emlékek tartoznak, akkor mondtak fel a bankban amikor először felvettem... így nem is szeretem hordani. pedig kár érte, nagyszerű minta, és nagyszerű kendő.

Reméljük ez jobb szerencsét hoz majd.

5 megjegyzés:

nöné írta...

Szerintem is tökéletes párosítás! Kívánom, hogy csak szerencse és kellemes pillanatok fűződjenek a viseléséhez!

Timici írta...

nagyon szép lett! nekem a kék a kedvenc színem, szóval különösen tetszik:o)
Én is azt kívánom, hogy hozzon szerencsét!!!

bucilla írta...

Hát ez roppant jó kis fonal-minta párosítás, nagyon mutatós darab. Sajnálom, hogy az elsőhöz rossz emlékeid fűződnek, mert az is nagyon szép...

Macus írta...

A Summit tényleg jól néz ki ebből a fonalból.

Bea írta...

Szia! :)
Érdekes volt látni, hogy ugyanaz a fonal hogy mutat más mintával/kötéssel.
Én is kívánom, hogy hozzon szerencsét.