2012. január 8., vasárnap

Jó szerencsét!

Nahát, ez aztán gyors volt!
Angela barátnőm azt mondta, szerencsés dolog, ha valami új kötést kezd el az ember az újév első napján.
Ami teljesen megfelel az én gondolkodásomnak, ahogy ezen a napon (vagy legalább az év első napjaiban) igyekszem mindig befejezni valamit, elkezdeni valamit, sütni valamit, és foglalkozni azzal amit nagyon szeretek.
Többször adok hangot, hogy nem szeretem az év végi ünnepléseket, a szilvesztert sem, este tízkor kikapcsoltam a telefonomat, 11-kor már aludtam...volna, ha éjfélkor nem ébresztenek fel a durrogások, petárdák, tűzijátékok, meg egyebek. Utána, hiába próbáltam, már nem tudtam visszaaludni.As I keep saying I am not fan of the new years celebrations, so at 10PM I turned my phone off, and went to sleep. Ilyen esetben általában előveszem az aktuális kötésemet, de ez most éppen sötét(majdnem fekete)szürke, és nem akartam az évet ezzel kezdeni.

Úgy gondoltam, hát e a legjobb idő arra, hogy betartsam "valami újat kezdeni", és nekifogjak a "szerencse pulcsinak". Mostanában sokat dolgoztam vékony, zoknivastagságú fonallal, most valami vastagabbra, valami igazán gyorsra vágytam.
 Ez a fonal úgy egy éve bujkál a készletemben. Emlékszem amikor beleszerettem, a fonalba magába, és a színbe, de egy jó ideig ellenálltam, mert alapból ennyire vastaggal nem szoktam kötni.De,a hogy már az lenni szokott, újra elém került egy minta, ami régóta a kedvenceim között volt, így hát megvolt a tökéletes kifogásom a vásárlásra. Ami aztán sürgősen alámerült a készlet mélyére, mert jött a tavasz, és a nyár, és vékonyabb fonalakkal kötöttem, és zölddel, kékkel, meg persze fehérrel.
Most viszont a tél közepe van, vár még alkalom bőven a vastag pulóver hordására (a szegedi egyetem nagy auditóriuma NINCS túlfűtve).
Gyorsan kötöttem egy próbadarabot, és ki is mostam (még szerencse, de erről még később), és 2012 január elsején fél kettő körül felszedtem az első szemeket.
 A vastag fonal, és a szokásosnál kétszer nagyobb kötőtűk miatt rendkívül gyorsan haladtam. A test készen volt az első napon, a két ujja a másodikon, a vállrész a harmadikon. A negyedik napra csak a befejezés maradt, ami a pulóver szerkezetéből adódóan minimális volt, a szemek összevarrása a hóna-alján, a szálag eldolgozása, és a bagolyszemek felvarrása.

A minta Katie Davies Owls mintája. Még akkor mentettem el, és nyomtattam ki, amikor ingyenes volt. Jól megírt minta, gyors és szórakoztató kötni. Megéri, különösen ha valaki az első pulóverét, az első csavart mintás darabját, vagy valami mutatósat, és gyorsat szeretne kötni.

Amilyen klassz a minta, azért én még mindig én vagyok, így néhány módosítás is csak becsúszott. Először is a testen és az ujjakon is az eredetinél szélesebb passzét készítettem (az ujján sokkal szélesebbet. Nem tudom miért, mostanában tetszenek a széles passzék az ujjakon.). A derékkarcsúsításhoz a fogyasztást a háta helyett, az oldalára tettem. Kamaszkoromban eveztem, és úsztam, így a hátam szélesebb, a felsőkarom vastagabb az átlagosnál, így a testrészhez négy szemet adtam, és a négy-négy helyett hat-hat szemet kötöttem le a hóna alja részhez. Az ujján az előírtnál több szemet szaporítottam. Nem volt nehéz dolgom, a mintát ellenőrizve tudtam, amíg a szemek száma összesen osztható lesz tízzel, jól állok.
Kötés után nevetségesen kicsinek tűnt, és csak abban bíztam a próbakötésem nem hazudik. Annyi fonal annyiféleképpen viselkedik kötés közben, ha víz éri, vagy blokkolás után, erről egy teljesen külön bejegyzés van készülőben. Most legyen annyi elég, hogy ha nem készítettem volna, ÉS nem mostam volna ki, bajban lettem volna, elpocsékolva ezt a drága fonalat, és a még drágább kötésre szánható időmet.
A GGH Camello fonaláról. Először akkor hallottam róla, amikor a katonai kabátos újságot megvettem, Azt másból kötöttem, mert nem gondoltam, hogy itthon hozzájuthatok. Meglepődtem amikor az 1001 fonalnál belebotlottam, és a színbe is azonnal beleszerettem. nagyon gyorsan haladt a kötés, de a kezem nem szerette, a harmadik napon már rendesen reklamált. De a szemeket és a mintát szépen kiemeli, mosással még puhul, (és egy kicsit el is engedi magát), de ahhoz képest milyen drága a nagyon könnyen lehet a szálak közé találni még a vastag tűvel is, és nem kevés növényi darabot találtam benne.
Hogy szerencsét hoz-e? Az egytemen két nap alatt két vizsgát írtam az év első hétvégéjén, mind a kettőt (igen) jó jegyre, ebben a pulcsiban. Na, most már csak egyéb területeken kellene szerencsét hoznia :-)
Vera, köszönöm a fotókat!

7 megjegyzés:

KicsiKató írta...

jajjjjjjdejóóóó lett! na jól van,láttam élőben is, de jó képeket lőttetek róla!

Szóval azt mondod, jó első pulcsinak? Hmmmm, én még szűz pulcsikötő vagyok:))) Lehet, hogy bevállalom elsőnek egy kicsivel hosszabb verzióban... Na majd emésztem a dolgot:)

King.art írta...

Ez de jó! én sapkában láttam először ezt a mintát, de nagyon jó a pulcsi is! Elfogadnám!
És most nézem hogy a katicabogaraknál fotóztatok? :P
Mikor volt ez?? :)))

micuska írta...

Nekem búsuló juhászok :-)
Első pulóvered??? Hogyan is hinném el?
Precíz.

Verocs írta...

Nagyon jó a pulcsi, élőben is nagyon szép :) és szívesen kattintok párat, bármikor!
Kinga, én mint ősgyökeres nem kecskeméti is azt mondanám juhászok azok... :D

Gabella írta...

Nagyon jó lett!!!!!!

Namata írta...

Csini nagyon !:)Jópofa ez a minta .

elina írta...

Ez annyira de annyira csucs!!!! Hihetetlenul gyorsan kotsz, es gyonyoruen...ez annyira jo lett hogy rogton kedvet kaptam a leanyzoimnak kotni ilyen pulcsikat! Sapit mar ezzel a mintaval csinaltam de a pulcsi szamomra nagy kihivas lesz:-)