2012. március 7., szerda

Tavaszi szél vizet áraszt

Nálatok is van olyan, hogy egy-egy fonal/project beszél hozzátok? Ez a kendő ilyen volt. Már fonal korában mondta a magáét, és kész kendőként is önálló véleménye volt.

Említettem, ugye azt a bizonyos telefonhívást a kedvenc turis-boltomból, ugye? Azt is említettem, hogy annak a vége az lett, hogy a Készlet benyelt vagy két kilónyi zoknifonalat...De kivételesen nemcsak dirib-darab maradék gombolyagok voltak benne, hanem három bontatlan Four Season nevű fonal.

Az összetétele alapján zoknifonalnak gondoltam volna (80% merino, 20% műszál), de erre a fonal közli, hogy ő nem akar zokni lenni. Jobban belegondolva, persze igaza volt, mert nem túl szorosan sodrott egyágú fonalról beszélünk, aminek a vastagsága is kissé egyenetlen... Határozottan nem zokninak való.
Csak nézegettem, nézegettem, erre közli velem a fonal, hogy márpedig ő kendő akar lenni, mégpedig leveles, tavaszi mintával.
Gyors egyeztetés Angela barátnőmmel, és a Ravelry adatbázisával, és a fonal elég határozott abban, hogy ez a minta szeretne lenni, és nem más.

Ezek után már nem is csodálkoztam, amikor kötés közben félúton, meg nyafogni kezd,. hogy ő gyöngyöket szeretne magára... Ki vagyok én, hogy ellenkezzem?



A blokkolás végén, már igazán a szemem se rebben, amikor, csak úgy mellesleg odaböki, hogy nem bírja a képemet, és a barátnőm közelgő márciusi szülinapján akar ajándék lenni...Hát, akkor úgy lesz.

11 megjegyzés:

Ilona írta...

Nagyon szép lett, biztosan ezt akarta...

Nanga írta...

micsoda akaratos egy fonal :))) de megérte, nagyon szép lett!

Timici írta...

csodás lett!gratula!:) jól áll neki a gyöngy:D

micuska írta...

Ó, de szép! És akkor ki is derült, hogy ez is egy nőci.

gitta írta...

Nagyon szép! Az írás meg nagyon kedves :))) gratula!

Waldorf manófaktúra írta...

Nagyon szép! A fonal is, kendő is!
Az poszt pedig felüdülés, könnyed és szórakoztató! :-)

Verocs írta...

Nagyon szép a kendő (élőben is az volt! ) a kabátod is jóóó D

zsebi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
zsebi írta...

Csodaszép ez a kendő!Csak ámulok, milyen gyönyörűségeket csinálsz!viszont azt is meg szeretném kérdezni, hogy szabad-e segítséget kérni tőled fordítás ügyben?de nem találok mail címet, hogy ne itt zavarogjak a kérdésemmel!

Cserny Cherry Ildikó írta...

Szépséges lett, de nagyon! :)

Mosolyrend Évi :) írta...

Nagyon gyönyörű!
Elvarázsolt!