2012. május 5., szombat

Leyfi

Hello mindenki!Régen láttuk egymást... Köszönöm mindenkinek aki aggódott és keresett, megvagyok, csak az egyetem, munka, és egyéb feladatok közbe szóltak. Pedig kötöttem, és egyéb dolgokat is csináltam, egy rakás mutogatni valóm van.
Kezdjük ezzel a pulóverrel, amit még március végén fejeztem be. Vagy április eleje volt az inkább? Nem is számít, a lényeg, hogy régóta szerettem volna ezt a pulóvert megkötni, még zöld tweed fonalat is vettem hozzá a Barkában, de a kötésminta mérete annyira eltért az eredetitől, hogy nem akartam kockáztatni.
Aztán, amikor ebbe a szépséges fonalba botlottam a kedvenc helyemen, tudtam, hogy el vagyok veszve.
Nem gyakran esik meg, hogy, ahogy megérkezik a fonal azonnal nekifogok, de ebben az esetben pont ez történt. A kötéspróba mérete még mindig eltért az eredetitől, ezt egy nagyobb méret kötésével kompenzáltam, és játszottam egy kicsit a vállrész szaporításaival.
A minta nagyszerű, jól megírt, a változtatásokat, amiket belecsempésztem, inkább csak a saját stílusom, és preferenciáim okozták. Ezek, a visszapöndörödő szélek helyett, amit, hogy finoman fogalmazzak, nagyon nem kedvelek, lustakötéssel helyettesítettem a nyakánál éppúgy, mint az ujjak végénél, és az oldalánál néhány szemet fogyasztottam majd szaporítottam, hogy a derék vonala szebben álljon.
Ennyi. Gyors és Szép. Mi mást akarnék egy pulóvertől?
És, ha azon tűnődnétek mi lett azzal a bizonyos zöld tweed fonallal... Találkozott a sorsával, de erről majd később...

3 megjegyzés:

Verocs írta...

Végre, most már tudom melyik is az a bizonyos!! :) olyan jó látni, hogy mosolyogsz :) a pulcsi a szokásos gyönyörűség....Van mit tanulni tőled!

Namata írta...

Nagyon szép lett a pulcsi !Gondolom jó puha .A kasmír fantasztikus anyag .:)

Unknown írta...

Jaj, nagyon szépet alkottál! Ismét... Most ezt is vegyem fel a mostazonnalkellnekem listámra??! :D