2012. május 13., vasárnap

Mint egy pite

Olyan egyszerű, mondják az angolok... nemrgiben turiztam majdnem két egész gombóc fonalat, egy rakás színes zokni fonal között. Regia, fehér, magas pamut-gyapjú tartalommal. és nem volt olyan rugalmas mint a zoknifonalak (még azok is amelyek sok pamutot tartalmaznak).
Évek óta szerettem volna egy nyári fehér kendőt magamnak, ami nem olyan meleg, mint a téliek, gondoltam, ez épp jó lenne, a gond csak az volt, hog y400 méternyi fonalból nem lehet túl nagy kendőt kötni, én meg, ugye szeretem a a kendőin nagyok. Nekiugrottam hát a Ravelry-nek, és küldtem egy rövid levelet Angela barátnőmnek, az élő kereső-motoromnak :-)
A kritériumok, amiket adtam neki: fingering wastagságú fonal, kb 400 méter, legyen csipkés, legyen benne NAGYON sok lyuk, hogy jól lehessen blokkolni, az ismétlések ne legyenek hosszúak, mert nem tudom pontosan mennyi fonalam is van.
Érdekes módon, mind ketten ugyanarra az eredményre jutottnk. Easy as a pie. És tényleg az volt.
Látványos, de az elkészítése rendkívül könnyű, nincs benne kettőt vagy hármat simám összekötnél, és ráhajtásnál nehezebb elem, és pont az összekötések miatt nagyon gyorsan is halad. Az egyetlen változtatás az volt, hogy, mivel szeretem, ha a csipkekendőimnek szép cakkos a széle, ráadásul maradt még fonalam az utolsó mintaegység befejezése után, néhány sornyi, "szabványos" kendő szélmintát kötöttem (ráhajtás, sima, ráhajtás, kegyet leemel, kettőt összeköt, és a leemelt szemet áthúz). Na persze, és mivel az én kendőm, a gyöngyök nem maradhattak le, azúttal fehér gyöngyház fényűek.
Ahogy reméltem, elég méretesre ki tudtam húzni a blokkolásnál. (nem, ez az én mércémmel még nem számít nagy kendőnek).
Jól megy a fehér ruhéimhoz, azokhoz, amik nem fehérek ugyan, de nyáriak, amik romantikusak, még farmerhoz is. Itt éppen Gabi próbálgatja a Waldorf vásáron.
Ezt pedig Kristóf lőtte rólam a Várban és ragaszkodott hozzá, hogy idetegyem.

9 megjegyzés:

King.art írta...

Szépséges, és mindenkinek jól áll! :)))
Lassan kell nekem egy fehér kendő.

micuska írta...

Már azt hittem, múlt hét óta született. Na de akkor mikor? Azok a gyöngyözések!

szaberka írta...

Egyszerű vagy sem, én időnként azért el-elhagytam középen egy-egy szemet:)
De ez nagyon szép!

Melinda írta...

Élőben is csodaszép,a gyöngyözéstől most is oda vagyok nagyon!:)

Irenka írta...

Remekbe sikerült ez a gyöngyös "pite", gratula!

Elif írta...

annyira széép

Görgina írta...

Gyönyörű! Talán nekem is kellene egy fehéret kötnöm??

Namata írta...

Nagyon szép lett a kendőd !A fehér mindig elegántos .:)

Tikka írta...

Azt, hiszem ezt a csodát csodálhattam meg rajtad egy aluljáróban. Nagy energia löket volt látni egy munkád élőben, no meg magát az alkotót. :)

Uti.: african flowers horgolt táska