2013. október 28., hétfő

Csipkés Shalom

A stresszel, és a csalódással leginkább úgy küzdök meg, hogy csinálok valamit. Valamit megcsinálok, elkészítek. Kisgyerekkorom óta kötök, de emellett kamaszkoromban, és a húszas éveim elején varrtam (az unokatesóm mondta, szeretne ő úgy csalódni, és elkeseredni mint én, aztán a végén egy blúzzal, vagy szoknyával többet találni a szekrényében), a harmincas éveimben patchwork takarókkal bíbelődtem, ha valamivel nem akartam szembe nézni. Manapság egyre inkább a kötésé a főszerep. 
Így, amikor a múlt héten helyre kellett állítanom a világ folyását, olyasmit vettem elő a rejtett (vagy nem is olyan rejtett) készletekből, amit már régóta meg akartam kötni. A minta és a fonal már vagy négy éve megvolt. Minden ősszel kivettem a dobozból, aztán elterelődött a figyelmem, és minden tavasszal szépen elpakolta. tavaly eljutottam egészen a motringok felgombolyításáig.Most végre megkötöttem.
Bármennyire is tetszett a Shalom kardigán, nem tudtam békén hagyni a mintát. A kötésmintám jócskán eltért a megadottól, ráadásul nyitottam nyakvonalat akartam, így 220 szemmel kezdtem, és úgy gondolomra folytattam. Csipkemintét tettem az elejére, és a hátára, szokás szerint nagyvonalú fogyasztást/szaporítást a derékvonalnál.(Azt már nem is tudom mit mond a derékvonalról a minta, nem olvastam túl alaposan. Ha jobban belegondolok, a mintát legfeljebb a vállvonal kialakításáig olvastam.)
Az ujjához hozzáadtam néhány sor lustakötést, és a végén ennyi extra fonallal fejeztem be a kötést:
És a technikai adatok:
Shalom kardigán
400 gramm Artesano Aran fonal (50% alpaca6 50% merino)
3.5 mm addi körkötőtű, és Brittany kéthegyű kötőtű készlet.
A fotókat Tóth Krisztina készítette.

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon szép lett!

Hena írta...

De jó ez az utolsó kép! csinos vagy nagyon!

rojalka írta...

Nagyon tetszik. A shalom nekem is megvan kötve,de ezzel a csipkével nagyon jóóó. Lehet lebontom. :)

Paat írta...

Anett, ez annyira gyönyörű! És nagyon jól áll. Kevés más által készített dolgot fogadnék a gardróbomba, de ezt azonnal! :))

Irenka írta...

Szuper darab lett, nagyon tetszik! Kívánom neked, így ismeretlenül is, alakuljon úgy az életed, h a jövőben csak jókedvedben köss!

Edit írta...

Nagyon csinos lett, szívesen megcsinálnám én is!

Strugamano írta...

Gyönyörű a kardigán, mint mindig minden munkád. De a rólad készült fotók mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Sugárzol Anett! Öröm rád nézni!