2014. november 2., vasárnap

DROPS Montreal

Október elszalad, annyi munkával, mint még szinte soha, ami persze 8az én esetemben) jó, de szinte enni és aludni sem volt időm, nemhogy fonalas dolgaimmal foglalkozni. Ha nem lett volna a Gyapjúnap (amiről még tartozom egy bejegyzéssel), és a vonatutak Szegedre és a szegedi előadások (a tanáraim az elmúlt években megedződtek, már a szemük sem rebben ha előveszem a kötőtűket), a hónapot kézimunka nélkül kellett volna zárnom.
Ráadásul amit ezeken az időkben kötöttem mind vagy "kötelező" vagy titkos projekt volt... Eljött persze az a pillanat, amikor a lelkem lázadozni kezdett, és hangosan követelte, hogy kössek valamit, csak azért mert azt JÓ kötni.
Évek óta a terveim között szerepelt a DROPS Montreal mintája (hamarosan magyarul is elérhető lesz), ami ideálisnak tűnt a célra. Kicsi, gyors és élvezet kötni!
A mintás részhez az eredetileg megadott DROPS Delight fonalat használtam, az alapszínhez azonban a Fabel helyett a most akciós Baby Alpaca Silk-et választottam.
A minta egyszerű, a fair isle- kezdőknek is ajánlom (nincsenek hosszabb átvezetések), Az egyetlen gondom a sapi formájával van, Maris barátnőnket idézve igazi szopósmalac forma... Ha mégegyszer kötném, a kisebb sapi bordás részéhez a nagyobb mintás részét kötném... sőt, talán elgondolkoznék azon, hogy lehet beret fazonra átszámolni az egészet.
Kötőtűk: Addi Colibri DPN (kéthegyű készletek) 2 mm a passzéhoz, 3 mm a mintához.
Fotó: Deli Christopher Laurent

2 megjegyzés:

aarkus írta...

Hű, ez elképesztően szép!

Paat írta...

Nagyon-nagyon nagyon tetszik!!!! Azért ha átszámolod berettre, tedd közkinccsé:))))