2015. november 16., hétfő

Hűvös őszi délután

A 2015/2016 DROPS őszi/téli kollekciójából sok-sok kedvencem van. Több is a terveim között szerepel, sőt többhöz van fonalam is.. többek között a pink/bordó/lila/bézs Delightból is néhány, amiből ennek a mintának az eredetijét készítették... de egy kora-ősz napon olyasmit kerestem, amit a piros bakancsomhoz fel tudok venni... Tudtam, hogy változás van a levegőben. 
Azt gondolom, vastagság/kötéspróba szempontjából a  DROPS Delight, Alpaca és Fabel fonala egymással felcserélhetőek. Amennyire imádom a DROPS Alpacát, tudom menyire meleg, és hgy hajlamos a karöltőnél összenemezelődni, ahogy ezt a Bergen kardigánomnál tapasztalhattam is. Olyan őszi kardigánt akartam, ami nem túl meleg, és az Alpacánál jobban bírja, ha az őszi napsütéseben, túl melegre fűtött vonaton stb. megizzadok...Így az egyszínű szürke Alpaca helyett a színátmenetes (de még mindig szürke) Delightot választottam, ott pedig, ahol az eredeti modellnél Delight-ot használtak, én egy stashban bújkáló piros zokifonal szellemét engedtem kiteljesülni, amely a stash mélyén raboskodott---ki tudja mióta. 
A változtatásokról szólva... a szokásos hosszú passzémat kötöttem, és az ujjához jócskán adtam szemeket, hogy az én evezős méretű felkarom is beleférjen.
Ennyi változtatás,a  minta viszonylag egyszerű, jól követhető, már amennyire a DROPS minták azok. Én szeretem ezt a típusú mintaírást, ahol azt érzem feltételezik róam tudom mit csinálok, már ami a kötést illeti legalábbis.
A minta: Frosty Morning DROPS Designtól
Fonal: Drops Deight és Fabel.
Kötőtűk:: 2,5 mm és 3 mm.
Fotók : Deli Christopher Laurent.... egy igazán hűvös őszi, koránsötétedős délután.

6 megjegyzés:

aarkus írta...

Hű, nagyon szép lett, jó kis fonalduót hoztál össze, rettentő jól állnak egymásnak és neked! :-)

fenci írta...

Nagyon jó lett és a szinei is szépek :-)

Valerie írta...

En is csak nagyon-nal tudok kezdeni, nagyon-nagyon szep lett. Gyönyörüek a szinek es maga a kardigan, nagyon jol all. Köszi szepen a mintara utalo linket, lementettem, bar nem tudom, hogy neki merjek e allni.
Üdv., Vali

L. M. Zsuzsi írta...

Jaj, ez gyönyörű darab... nagyon megkívántam, teljesen az én stílusom is ez a kardigán, meg a színei. (amúgy is csíkoskardigánmániás vagyok)

Névtelen írta...

Hat ez gyonyoru!!!

Névtelen írta...

Nagyon tetszenek a szinei, nagyon eltalaltad :) es a blogod is jo.