2016. november 21., hétfő

Mikka Makka esete a könyvelővel

Azon rágódtam a facebookon elég hangosan, hogy mit kössek a vadiúj Flóra fonalamból, amikor Zsuzsi barátnőm felhívta a figyelmemet ennek a sapkának a mintájára...
És elég nyomatékosan utalt rá, hogy macsekos sapkát szeretne... és ugye, Zsuzsi csinálja  a könyvelésemet, és akkor sem vitatkozom vele, ha azzal kapcsolatban megmondja, hogy mit, hogyan kellene csinálnom, miért vitatkozzak vele egy sapka esetében? Különben is, van az a levendulás-citromos keksz, amiért...
A minta a Ravelryn ingyen elérhető, de franciául van. Ugyan a számok, és a mintarajz egyértelmű, belga barátnőmtő Kimtől kértem segítséget az értelmezéshez. 
Jól tettem, kiderült, hogy a kezdéshez a tubular cast on-t használ, egy darabig molyoltam vele, de ez a videó kisegített. 
A fonalat imádom. Már akkor éreztem, hogy szerelem lesz, amikor először olvastam róla a belső levelezésben, nagyon vártam, hogy kijöjjenek vele, és nálunk is kapható legyen.
Bízom benne, hogy idővel még több színben lesz elérhető, elsősorban az általuk MIX-nek hívott színekből szeretné többet látni a palettán, bár azért már most is össze lehet állítani egy jó kis fair isle-ra valót. 

A macskás minta leszámolható rajza nem egyszerű, sok helyen hagy ki hosszú szakaszokat, amit csak a fonal lefűzésével lehet áthidalni, és mivel nagy léptékű, nem apró minták ismétléséből áll, könnyű eltéveszteni is. Gyakorlottaknak azonban, és macskamániásoknak kitűnő alkalom a határok feszegetésére.
Minta: Lucette
Fonal: Drops Flora
Kötőtű: Knit Pro Zing 2,5mm, 3mm

1 megjegyzés:

pworsi írta...

Hű, ez de jó! Ha nagyon jól megy a barátkozásom a fair isle-lal, akkor simán lehet, hogy kötök egy ilyet a kiscsajnak. :-)