2017. július 11., kedd

Fonás, mi más?

Atyaég, most látom, hogy két egész hónap telt el bejegyzés nélkül, hát bocsánat. Mindig jókislány szeretnék lenni, és rendszeresen írni ezt a blogot , de, hát... na jó, nem megyek bele a magyarázkodásba, egyesek szerint úgyis hajlamos vagyok rá... Volt persze kézimunka, többek között varrás is, de mihez nyúlok mindig, ha nem tudom mit csináljak, vagy miről írjak? Persze, mutatok egy kis fonást :-)
Ez is egy régi adósságom, egy kedves kötőstársnak igértem cserébe egy szatyor DROPS fonalért, amit nem tudott használni, mert "szúrós"-nak találta. (Hogy ez hogyan lehet, számomra rejtély, de a békesség kedvéért, és mert nem akarok megbántani másokat, mondjuk azt, hogy elhiszem, hogy léteznek emberek, akiket bizonyos fonalak szúrnak). Mindenestre megdobott egy szatyor fonallal, és , bár egy ideig eltartott, mire elkészült ezt kapja cserébe...
Egy 10 dekás merinó / selyem fésült gyapjúszalagként kezdte a pályafutását..
Amit hosszú színátmenetesre festettem...
A partra vetett uszadék fa barnás bézs színétől a homokon át a tenger és az parti ég kékjeivel.
Végül 510 méter 2 ágú puhaság lett a vége, és, ahogy visszapörgettem a beszélgetésünket a motringolás után, láttam, hogy eredetileg 500 méter körüli fonalat szeretett volna, egy bizonyos tervbe vett kendő megkötéséhez... A kitűzött cél teljesítve :-)

1 megjegyzés:

aarkus írta...

Nagyon szép lett, sziklás tengerpart. Nagy bánatomra a gyapjútartalmú Drops fonalak között alig van olyan, ami engem nem szúr, a lányom viszont boldogan hordja őket, szóval tényleg egyéni érzékenység kérdése is. Én azzal magyarázom, hogy a kommunizmus szintetikus olcsóságában nőttem fel, nem nagyon ért a bőrömhöz természetes gyapjú - ő viszont már a keresztelőjére megkapta az első gyapjúmaciját, természetessé vált a testének az érintése.