2011. szeptember 1., csütörtök

Maradék

Néhány hónapja gyapjút festettem, hosszú színátmenetekkel, a sárgától a narancson és piroson át a barnáig, de néhány festékesüveg alján  maradt egy kis feloldott festék.
Kutakodtam hát egy kicsit a gyapjúim között előhúztam egy ismeretlen fajtájú kis fonatot (tapintásra BFL-blue face leister lehet, az egyik, etsy-n vásárolt kéziorsóm mellé küldték ajándékba), beáztattam, belerakosgattam egy jénai tálba, és csak úgy véletlenszerűen ráöntötte a festékmaradékokat, majd beküldtem egy körre a mikróba.
Később Katicával megfontuk, meglepően gyorsan és könnyen ment a fonás, majd össze is cérnáztuk a két ágat.
Majd egy darabig törtem a fejem, mit is kezdjek 280 méternyi "sport" vastagságú fonallal.
Az interweave kiadótól érkező emailek egyikében volt egy kis könyvecske amiben a Helix sálat kötötték meg egy jópáran különböző kézzel fonott fonalakból.
Persze, a kendőimet hatalmasnak szeretem, a sálakat meg szélesnek, hát kicsit módosítottam az eredeti mintán. Több szemmel kezdtem, és átszámoltam a rövidített sorokat a fodros széléhez (a 10., 8., 6., 4., 2., szemnél megfordulva minden harmadik sor végén), és addig kötöttem amíg a fonalam kitartott.
Az augusztusi hőségben az egyetlen modell, aki hajlandó volt gyapjúsálat tekerni a nyaka köré, ez a Duna parti korláton üldögélő bronzkislány volt.
PS:Adri, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a hibámra... valóban minden 10., 8., 6., 4., 2. szem után fordultam meg a rövidített soroknál. Már a szövegben is javítottam.

9 megjegyzés:

Millie írta...

Csodaszép színek, remek sál!

Mázsa Viki írta...

Imádom ezeket a színeket!

King.art írta...

Jaj, Anett, ezek a színek, meg ez a sál is..., csudaszép, na meg hogy most mutatsz ilyen festegetést... :)))

Annamari írta...

Én nem igazán hordok pirosakat, de ennek igencsak szép színei vannak!

Macus írta...

Az csak az egyik, hogy csodállak, amiért fested, fonod is a gyapjút, mielőtt kötnéd. A másik, hogy szeretem, amiket kötsz. A ráadás: gyönyörűek ezek a színek!

Ariadne Műhely írta...

De jó képek! Gyönyörűek a színek, én már élőben is megcsodáltam. Sőt a nyári kánikulában kötöttem is egyet, majd megmutatom. Köszi a mintát!

Melinda írta...

Nagyon szépek lettek a színek Anett és a sál is!:)
Életem első festésén vagyok túl(bodzából),de azt hiszem van még mit tanulnom :DD

Namata írta...

Nagyon szép meleg színek !!Feldobja a téli szürkeséget .

Szilvi írta...

Wow, fantasztikus színei vannak és jó ez a minta is.