2013. február 20., szerda

Csíkos

A Barkafonal által megjelentett MOTOLLA magazinba készült csíkos kardigánt a hétvégén lefotóztuk rajtam is, hogy láthassátok, modellekénél kevésbé formás alakon sem mutat rosszul...
Nagyon örültem, amikor Luca megkeresett, hogy lenne-e kedvem tervezni az (akkor még csak elképzelt) e-bookba. Több ötletem is volt, végül a csíkos kardigán mellett döntöttünk.
Elsőre valami olyasmit szerettem volna, ami ugyan –sokaknak- új technikát mutat, de mégis elég egyszerű ahhoz, hogy nem túl gyakorlottak is bele merjenek fogni. Olyasmit, amit több féle változatban is el lehet készíteni, másféle csíkozással, vagy akár csíkok nélkül is, az általam annyira kedvelt széles mandzsettával, vagy a normál keskennyel, amihez többféle színkombinációval is lehet kísérletezni. Szinte természetes volt, hogy a Barka választékából a tweed fonalat választom :-)
Az egyben kötött pulóvereknek több előnyük van, a két legfontosabb, hogy menet közben is lehet próbálni őket, és ha változtatásra van szükség (például a megadottnál több vagy kevesebb fogyasztás/szaporításra van szükség a derékvonal kialakításához, vagy az ujját kell hosszabbra vagy rövidebbre kötni).
A kardigán sportos, kényelmes, a csíkok és a tweed fonal elegáns lezserséget kölcsönöz, és segít, hogy kötés közben ne unjuk el magunkat. Ebben a kék-zöld változatban például jól illik farmeres összeállításokhoz. Mihelyt lesz elég fény fotózáshoz mutatok egy másik színösszeállításút is.
Külön köszönet jár a tesztelőknek, Balogh Szilvinek, és Bene Eszternek a sok tanácsért és segítségért.

4 megjegyzés:

Jucuu írta...

Dehogyez milyen jó lett! Örülök, hogy belevágtál!

zsoka írta...

Nagyon szép lett!
nekem is kellene egy ilyen csikoska:)

szaberka írta...

De csini! Jó benne a "pöttyös" tweed.

aarkus írta...

Szép, vidám darab! Én persze lassúbb vagyok, de legkésőbb őszre szerintem nálam is készül majd egy!