2013. május 23., csütörtök

Driftwood nyáriasan

Mint mindennek, ennek a pulóvernek is története van... Régóta szemeztem a driftwood mintával, nemrég még fonalat is vélasztottam hozzá, aztán itthon jöttem rá, hogy a kiszemeltem jóval vékonyabb, mint, amire a minta van írva, és ezt a vállmegoldást ó, még nem kötöttem, nem akartam elvagánykodni az átszámolást.
Mivel éppen bele voltam szerelmesedve a Barka új Fészek fonalába, aminek a vastagsága épp megfelelő volt, a megoldás adva volt.

A minta különlegessége, hogy teljesen egyben, felülről lefelé van kötve, de nem raglán vonalban, hanem a bevarott ujjat utánzó megoldással.
A minta ingyenesen elérhető a ravelry-n, érdemes vele próbálkozni, jól, érthetően van megírva.
A gombokat az internetről rendeltem, külön poénnak találom, hogy az újrahasznosított pamut pulóver gombjain fa vésés található.
Összesen kb 600 gramm fonal ment bele 3 a világosszürkéből, két kék, és egy drapp.
Amolyan laza, lezser nyári "csak felkapom" felsőnek szántam, amit hordhatok a fehár ruháimmal, vagy akár farmerrer is...

5 megjegyzés:

Mázsa Viki írta...

Nagyon vagány pulcsi, megpróbálkozok vele, hátha, mindig is tetszett ez a vállmegoldás, csak nem tudtam hogy kell.

aarkus írta...

Ó, de klassz lett, végre feltetted! Még így a képeken is látszik, hogy milyen kényelmes, puha viselet lehet. És nagyon jól áll.

florentine írta...

Nagyon tetszik, felvettem a pulcsilistámra!

Paat írta...

De jó, hogy újra itt vagy!

Névtelen írta...

Szia! Én az Isabell Kraemer mintáját találtam, és az tűnt fel, hogy a 4 elölről fotózott modell mindegyike férfigombolással készült :O Móni