2015. november 9., hétfő

Fotójáték--- avagy a mama vicces haja

Amikor nyáron a Mesterségek ünnepére Tilda barátnő, gyapjúszalagokat font a hajamba, elképesztő sikere volt, bár nekem alig-alig volt képem róla...és ezt, meglepő módon, Kristóf is bánta.
Így, amikor a Gyapjúnapra megismételtük, Kristóf kérésére (is) hagytam, hogy néhány képet készítsen...
 És közben válaszolok a kérdésekre, amik rendszeresen elhangzanak...
Nem, nem (sokkal) nehezebb, mintha a saját hajam lenne ekkora. A nemezszalagok kb. 200 gramm gyapjúból készültek, a nyersszínű gyapjút először egészen világosszürkére festettem, hogy többé-kevésbé passzoljon az eredeti hajszínemhez, majd vékony csíkokat nemezeltem belőle, és ezek végeit az általam festett gyapjúkból elcsent egy-egy szállal díszítettem. A díszítésben itt-ott néhány gyöngy, fémgyöngy is megbújik.
 A hajamat Tilda kis tincsekre osztotta, majd a félbehajtott szalagot hozzáfonta. A végét apró fejér gumikarika rögzíti. Amikor kibontom, a végét rögzítő gumit elvágom, és a fonatot kibontom.
 Első alkalommal 3-3.5 órába tellett befonni, másodjára sokat javítottunk a szintidőn, alig 2 óra alatt megvolt. 
Ha a fejem nagyon megizzad vagy poros lesz óvatosan lezuhanyozom, a nemezelt gyapjú bizonyos szinting vízálló, ha nem áztatom el, akkor nem nagy gond a megszárítása sem. 
Nem, uszodába nem megyek, amíg gyapjúszalag van a hajamba fonva.
Az első alkalommal, úgy egy hétig volt benne, azután az időjárás rendkívül felmelegedett, így kibontottam... de, ha rajtam múlt volna, már két nappal később visszafonattam volna... néhány hónapba került, mire újra hozzájutottunk, hogy megcsináljuk... meglátjuk, most meddig marad :-)

2 megjegyzés:

L. M. Zsuzsi írta...

Ez nagyon vagány! A klasszik raszta sohasem tetszett, de ez a belefon gyapjú zseniális!

Namata írta...

Tényleg v.agány ! :) Jól áll Neked