2010. május 19., szerda

A csúcson

Még aznap amikor az "új" Knitty megjelent beleszerettem, és még aznap rendeltem tiszta selyem fonalat hozzá az E-bayről.

Nagyon szerettem kötni a mintát, szórakoztató volt. A leejtett szemek a Clapotisra emlékeztettek, ez valahogymégis "szofisztikáltabb". 15 oszlopot kötöttem, 15 ismétléssel (egy ismétlésbe egy bal, és egy jobb "kanyart" számítok. úgy félúton futottam ki a fonalból, és vagy két hetet kellett várnom a pótlásra.
Ahogy korábban említettem, hasznos, ha valaki tud visszafelé is kötni, sok ide-oda forgatást megsprórolhat vele. Úgy kétharmad környékén kezdtem el unni, de ettől meg tökéletes lett amolyan kávézóba, TV-hez való kötésnek.
Nagyvonalú mérete lett 200X80 centiméter blokkolva. 3.25 mm-es, rövid Brittany tűket használtam.

Itt van közelebbről is. A fonal rendesen eresztette a színét amikor a blokkoláshoz beáztattam, remélem ez nem okoz majd később problémákat.

Bocsi, az alábbi képek nem túl jók (ha én készítettem volna őket vacaknak hívnám, de a fiam munkáját nem nevezném annak...csak kapkodott a drágám.) Csak azért teszem ide őket, hogy képet adjon mekkora is valójában.

Jó érzés beleburkolózni, és selyem létére, meg a sok lyuk ellenére még melegít is :-)

4 megjegyzés:

Kriszta írta...

Wow, le a kalappal a türelmed előtt, nagyon szép lett!

Gabella írta...

Eszméletlen jól néz ki!!!!!!!!!!

nöné írta...

Nagyon tuti darabocska! Kellemes melegedést kívánok!

Mosolyrend Évi :) írta...

Nagyon klassz :)