2010. május 25., kedd

fonós helyzet-jelentés

Szép hosszú hétvégénk volt, még az idő is együttműködött, de részletesen akkor számolok be, ha sikerül rávennem magam, hogy le/fel töltsem a képeket...Addig is egy kis fonás.
Ezen az alpakkán dolgozom egy ideje. Még régebben vettem, különösebb cél nélkül, de amikor a Helm szurdoka minta szembejött velem minden összeállt. Szeretem Gyűrűk ura könyvet/filmet, szeretem a fehéret is, és, ahogy mostanában egyre gyakrabban megtörténik, nem új fonalat rendeltem, hanem a fonásra szánt alapanygok között néztem szét. A baj csak az volt, hogy azt gondoltam 200 gramm fonalam van, de csak 100-at találtam. Rendelni kéne még, igaz? Csakhogy az eladó időközben úgy döntött nem szállít többé kelet-Európába, mert annyi "elveszett csomagot" kellett pótolnia, hogy nem éri meg... Ez roszul esett, mert kedveltem ezt az eladót, sokféle alapanygot árul jó áron, és Angliából szállít, ami ezért olcsóbb is, és gyorsabb is. Jópárszor rendeltem már, és soha nem volt elveszett csomagom tőlük, és mind egy héten belül itt volt. Igaz, a kezdetei időkben, amikor elkezdtem a netről rendelni volt néhány elveszett csomagom, de már évek óta minden megérkezett (előbb, vagy utóbb)...Váltottunk néhány levelet és azt mondta, arra gyanakszik a csomagok megérkeztek, csak éppen letagadták... Ha ez tényleg így lenne... Nincs még elég rossz híre az országnak? Nem elég nehéz jó alapanyaghoz jutni fonáshoz/kötéshez, miért rontunk még a helyzetünkön? Ha meg nem így van(én azért ebben bízom) és a posta a ludas (az első kérdés vonatkozik ide is) akkor is felmerül bennem, mi a francot csinálnak némi gyapjúval.. mert ha nehezen is, még megértem mit csinálnak egy-egy ellopott könyvvl vagy gyerekruhával, de gyapjúval??? Hát, kérdésem van csak, válaszom az nincs. Az én gondom azért megoldódott, kaptam még aplakkát, és a továbbiakról is megegyeztünk, de ez a történet akkor sem tetszik nekem.
Itt van a fonás munka közben.

Ez meg merinói gyapjú sötétpiros árnyalatokban. Angela barátnőmtől kaptam a desdemona kendő mintáját, ha sikerül eleget fonnom, arra szánom. eddig úgy 6-700 métert sikerült fonnom 10 dekányi gyapjúból, azt meg szeretem ha a kendőim mérete nagyvonalú, így mindig felcsillan a szemem ha nagyobb fonat gyapjút találok. Ez 140 gramm volt.

Időközben vettem egy mini török orsót.

Azt még ki kell találnom hogyan kell használni.
És egy fenyő Steven Kundert-től. Az egyik legjobb netes vásárlási élményem. Már vettem tőle korábban is így nem volt meglepetés, de az ilyesmi mindig jól esok. Megírtam mit szeretnék, megmodta mi lenne a legjobb azután elkészítette, és egy héten belül itt is volt. Szeretek vele fonni, ez egy nagyon puha yak-selyem keverék...

És, csak úgy összehasonlításképpen a két új orsó... Ugye mondtam, hogy a török az icike picike???

5 megjegyzés:

Melinda írta...

Ó, micsoda szépséges fonományok!:) Hétvégén volt alkalmam Bucilla egyik előfonalába belekontárkodni és bizton állíthatom, hogy ez nem egy egyszerű tevékenység!:D És nagyon aprólékos, időigényes munka. Viszont szépséges dolgok születnek így. Neked is minden elismerésem.:x

Az eltűnt csomagok... Egyik "megoldáson" sem csodálkoznék, sajnos. Nekem eddig csupán két csomagom veszett el a rengeteg közül és még mindig nem mentem utána, de ez az én hibám.:(

A nagy nyilvános kötésre én is szeretnék majd menni, bár tudom, az egy másik bejegyzésed volt.;))

bucilla írta...

Gyönyörűek a fonásaid, én is csak kontárkodom hozzád képest, de remélem a június 12.-ei közös kötésen munka közben is láthatom a mentét. Nagyon kíváncsi vagyok már:)

Mosolyrend Évi :) írta...

Nagyon különleges :)
Köszönöm az invitálást,kedves tőled.Ma is találkoztok?

Derüsebb napot kívánok!

Moncsi írta...

Küldenél nekem egy @-t, szeretnélek olvasónak hívni a blogomba, kicsit szűkítem a hozzáférést.
Köszi: M.

Timici írta...

szépségeseket és vékonyakan fonsz! csak ámulok, hogy tudsz ilyen vékonyat fonni??? fel nem foghatom:o)
Én is próbálkoztam a fonással, igaz csak az előfonalat pörgettem az orsóra, de nekem az is nehézkes volt, el sem tudom képzelni, hogy ilyen vékonyra hogyan is kellene fonni a fonalat...szívesen megnézném egyszer élőben ahogy fonsz;o)