2010. december 5., vasárnap

Pörög az orsó

Amikor két hete elmentem a fonós napra, nem elsősorban azért mentem, hogy tanuljak. Tanultam is, többet is tudtam volna, ha lenne egy jól működő rokkám, de ez most másik téma. Első sorban azért mentem, mehogy olyanokkal találkozzak, akiknek a gondolatai hasonló témák körül forog, mint az enyém. Azért is mentem, hogy olyanokkal találkozzam személyesen, akiket már régóta "ismerek" a blogjaikból.
Az ilyen összejöveteleken szinte fogni lehet, olyan töménységben áramlanak a kreatív energiák, és olyan sokat lehet belőle magunkba szívni. A "fonós nap" előtti időszakban kicsit elhanyagoltam a fonást, de már a hazaúton alig vártam hogy az orsóimmal foglalkozhassak 8és elkezdjek valami megoldásra vadászni rokka ügyben, de ez is egy másik bejegyzés témája).
Ezt sikerült befejeznem.

Ezt a gyapjú selyem keveréket még a múlt télen vettem, amikor mindenáron piros kesztyűt akartam magamnak, de amikor megérkezett... nem igazi piros. Vagyis nem az a meleg, mélypiros amire vágytam. Mindenesetre elkezdtem fonni, aztán az egyágú szálak hónapokig pihantek, de most végre összecérnáztam őket a kedvenc csillagformájú gigantikus méretű orsómon.
Ilyen volt, amikor leszedtem az orsóról:

Nem igazán tudom miért épp ezt vettem elő. Fogalmam sincs mit kezdjek az elkészült fonallal. Úgy 65-70 gramm, 270 méter, ami ugye olyan fingering-sport vastagság. Elég lehet egy pár kesztyűre, vagy egy laza, csipkés sapkára (beretre), de a színe nekem nem áll jól. nekem olyan őszi színeim vannak, vörös (hmm, narancs?) színű hajam, és ehhez ez túl hideg, túl kékes, ami persze nagyon jól állna valakinek akinek "téli" színei vannak, sötét/fekete haja, világos bőre. Kicsit olyan "heather"-s, attól ahogy a fehár selyemszálakat belefésülték a színes merinóba.
Itt a kép amit azután fényképeztem, hogy egy napig állt, majd vett egy meleg, levendulaolajos fürdőt, majd párszor hozzácsapkodtam a fürdőkát széléhez, hogy a sordott szálak elrendeződjenek (angolul erre mondják : To settle the twist).

Itt megpróbáltam egy egészen közelit, persze a fények és a kamera nem igazán akart eggyüttműködni...

Most mondjátok meg, mit csináljak vele?

6 megjegyzés:

Mosolyrend Évi :) írta...

Nekem nagyon tetszik!
Szépséges a színe!
De tudom rengeteg a munka vele és én valószínüleg nem tudom megfizetni.

Unknown írta...

Pedig gyönyörű! Olyan szépen fénylik is. Sajna nekem se igazán áll jól a vöröses hajamhoz. Van egy hasonló árnyalatú gyapjú-angóra keverékem, nálam is hónapok óta gombolyagban áll. Talán próbáld elcserélni valakivel...
A blogomban tett hozzászólásodhoz csak annyit szeretnék válaszolni, hogy te sem panaszkodhatsz a fonalaid szépségét illetően.

Judilla írta...

Gyönyörű színe van, és csodás fénye!!
Adhatom a címem? :-D
Na jó, ez vicc volt.
Zoknit nem akarsz kötni belőle? Vagy arra nem igazán jó?

Zelnice írta...

Megértelek, én is a melegebb pirosakat szeretem. És ha befestenéd?vagy karácsonyi ajándék egy barátnőnek?

Varga Gabi - Barka Fonal írta...

Ez pont az én színem! "Elbótoljuk?" :)

Timici írta...

a talin elfelejtettem mondani Neked, hogy mennyire tetszenek a fonásaid és hogy le a kalappal a vékonyságuk mellett:O)