2011. február 13., vasárnap

Készülök

Az időre mire megérkezik a rokkám...ami, ha minden igaz már csak napok kérdése...
Addig is, a várakozást mekkönnyítendő, mindenféle fonnivalókat készítek elő. Ezeket Zsu-val kártoltuk, még január elején....
Az első szintén az őszi fonósnapon kezdődött, ahol Ritával festettünk is... A sima merinó kicsit összeált a forró festéklében, magában lehetetlen, vagy legalábbis nagyon nehéz lett volna fonni... Így nemcsoda, hogy felcsillant a szemem, amikor megtudtam, Zsuzsánál épp tartózkodik egy kártolódob.
De, ha már lúd legyen kövér alapon, és mert volt egy maréknyi angórám, nem csakúgy magában, hanem egy kis fehér angóra csíkokat is engedtünk bele, remélem  fonás után kicsit olyan "heathery", cirmos, tweedes lesz, de majd meglátjuk...
Az az egy biztos, hogy olyan könnyű és puha mint egy felhő...
Annyira felbuzdultam a sikeren, hogy rögtön előástam a készleteim mélyéről egy zacskót, amiben mindenféle szöszmöszök voltak a kék, és türkiz árnyalataiban. Volt abban merinó, láma, mohair, és még ki tudja mi... És a végén persze, ezt is megkínáltuk a maradék angórával.
Ezek után már tudadosan készültem a legközelebbi alkalomra. Festettem úgy 8-10 dkg merinót Colombus festékkel farmer kékre.
Kb ugyanennyi alpakkát Kool Aid-el...olyan türkizes viz-kék lett, azt hiszem ilyesmit kapunk, ha gyári "aqua" árnyalatú festéket használunk.Érkezett még az Etsy-ről egy kis igazi türkizkék angora, és "angelina", ami olyan fényes, csillámos, de ebből csak egészen keveset, úgy fél-egy dekát használtunk.
Végül pedig, olyasmiket használtam fel, amiket a készleteim átnéznése közben találtam... több mint két éve lapulnak a nagyszobai szófa tárolójában, még akkor vettem őket, amikor még nem nagyon tudtam mire kell figyelni... A kiindulás két csomag merinó és seacell (tengeri hínárból készült selymes viszkózféle) volt, az egyik sötétlila, a másik sötétkék volt. Ehhez adtunk orgona színű merinót, végül narancssárga merinó-csíkokat "húztunk bele", és hogy az egészet megbolondítsuk egy egészen kevés napsárgát is, ami még egy évekkel ezelőtti turkálós kirándulás eredménye.Se előtte, sem utána nem találkoztam többet gyapjúval ilyen helyeken.
Az Etsy-t nézegetve, mindig elolvadtam a szép színes kártolt battoktól...És most itt pihennek szépen sorban a szófa háttámláján, mint a madarak a villanydróton.

6 megjegyzés:

Mosolyrend Évi :) írta...

Szépek!
"Türkiz" már most szerelem a részemről .)
Izgatottam várom! .)

bucilla írta...

Hű! Micsoda izgalmas fonni valók sorakoznak nálad:)

nöné írta...

Egyik szebb, mint a másik!

Timici írta...

szépek, kíváncsi vagyok mivé lényegülnek át:o)

Tikka írta...

Istenem gyönyörű kékek, olvadásnak indultam. Irigykedek rád :)

Zelnice írta...

Hát, ezekből csudaszépek lesznek, az tuti!