2014. február 4., kedd

Gyorsan, sapka kell nekem!

Néhány napja, eddig enyhe telünk hidegre váltott, és, ahogy öltözködtem, és a kabátra a nyers színű alpaca stólámat tekertem sálnak, és a szintén nyers színű gyöngyös kesztyűmet húzkodtam magamra...egyszer csak felmerült..." de, hát hideg van, sapkát kéne venni. Mégis HOGYAN LEHET AZ, hogy NINCS egy fehér sapkám sem???"
Ezen a helyzeten gyorsan változtatnom kellett, ugye, értitek? Mivel úgyis épp a Barkába indultam, nem volt túl nagy megerőltetés két gombolyag, alpacát is tartalmazó Nepal-t magamévá tenni...
A Beaufort sapi csipkés csavart mintáját már régóta kinéztem magamnak, bár a formáján, változtatni akartam, ez némi számolgatással, pár újrakezdéssel járt.
Végül egy estémbe (na jó, egy jó hosszú estémbe) került ez a sapi.
Jellemző, hogy a fonal címkéje 5 mm-es tűt ajánl a kötéshez, én 3-ast használtam a bordás szegélyhez, és 3.5-öst a csipkéhez.
És, csak, hogy tudjátok, mennyire komolyan veszem a próbakötést. Ezt a sapkát úgy tegnapra akartam, így vakmerő módon próbakötés nélkül estem neki...Aztán, bár a sapka blokkolás után is tökéletes, szeretem a textúráját, és minden, mégis lelkiismeret furdalásom volt... ráadásul maradt úgy negyed gombolyag. Sőt, megkedveltem a fonalat, és úgy gondoltam, jól jöhet még, későbbre, ha tudom, hogy milyen a kötéspróbája... Így miután szépen kimostam és blokkoltam a sapkát, utólag kötöttem belőle próbát.
Fotók: Deli Christopher Laurent
U.i.: Azt hiszem megváltoztatom a kapcsolat státuszomat a Facebookon. Hivatalosan is szerelembe estem a Nepal fonallal.

4 megjegyzés:

Főkolomp írta...

Nagyon jó lett, és köszi az ötletet!!

aarkus írta...

Hú, Anett, a sapka gyönyörű, a szett meg, így együtt, meseszép! Ez a hivatásos próbakötő attitűd elképesztő ám. :-))

Györgyi írta...

Nagyon szép lett! Nekem is kell kötni egy ilyet!

Babi néni írta...

Nagyon csinos! :)