2010. július 16., péntek

Ha már a lilánál tartunk...

Na igen, hajlamos vagyok különböző szín korszakokra... ez persze a már korábban említett kényszerből fakadhat, ami szerint kényszeresen kell a színeknek passzolnia az öltözékeimen. Tehát, ha mondjuk egy lila szoknya kerül a szekrényembe előbb vagy utóbb (hmm inkább előbb, mint utóbb) odakerül egy lila pulcsi is.
Ez a fonal már jó ideje megvan, az utóbbi idők történései kicsit rákényszerítettek, hogy óvatosabban költsek a szokásosnál. Így a saját készleteimet használom. Egy teljes hónapig nem rendeltem, vásároltam fonalat vagy fonni valót. Én. Egy hónapig. Képzelhetitek.
Szintén van már néhány éve, hogy az egyik német magazinban kinéztem egy kardigánt. Persze, mint tudjuk a német tudsom igencsak korlátozott, meg többmindent akartam megváltoztatni a modellen, így hát alaposan megnéztem a lerajzolt mintadiagrammokat (hmm...magyarítani akartam a chart-ot...nem is tudom hogy sikerült) és aztán kötöttem ahogy fejből sikerült.

Az az empire stílus, amit annyira szeretek (majdnem annyira mint az átkötős fazont):

Kicsit A vonalú, de csak annyira, hogy azért ne tűnjön kismama-ruhának (bár kigombolva beleférne egy méretes pocak ;-)...nem mintha ilyen terveim lennének).

Hosszú ujjak:

Horgolt gomboláspánt, mert annak jobb tartása van, mint a kötöttnek.

A fonal Yarnart, Jeans (a Röltex üzletlánc boltjaiban kapható), 50% pamut, 50% poliészter. 3 mm-es Addi körkötőtű (a testrész egy darabban készült). Az ujakhoz 3 mm-es, egyenek bambusz kötőtűt használtam. A két ujját egyszerre kötöttem, sokkal szívesebben varrom össze az ujját, minthogy a második ujjánál azon kelljen törni a fejem mit, hogyan hol csináltam).

Horgolt pikó szegélyek az ujján, és a nyakkörön, még egy kis romantikát adni az egészhez.

Az élő modelles fényképeket a kedvenc személyi fotósom készítette.
Na ki lehet az?

Igen, a kisfiam, aki arra is rájött, hogyan lehet az automatikus módban használni a gépet. Igazi tehetség nem?

Köszönöm kincsem :-)

3 megjegyzés:

Ilona írta...

Pont azon gondolkodtam, hogy ki készíthette a fotókat, mert nagyon jók. Tudom, hogy az élességet már automatikusan is be tudja állítani a masina is, de itt a beállítások is nagyon jól sikerültek. Csak mint a kardigán, gratulálok Nektek. És nagyon hasznos a részletes leírás is.

bucilla írta...

Nagyon szép lett a kardigánod, olyan finom, romantikus, és nagyon nagyon nőies. A fotósod meg igazi profi már:)

udileda írta...

Nagyon tetszik ez a kardigán! Már próbálkoztam néhányszor hasonlókkal, de nem tetszettek, és mindig visszabontottam őket. Már régóta foglalkozom kötéssel, de csak néhanapján, ezért inkább kezdőnek tartom magam. Pár hete kezdte izgatni a fantáziámat a horgolás, így nekifogtam. Nagyon élvezem, készítettem egy sapkát és most készül hozzá egy sál, mindkettőnek a mintáját a barkafonal.hu-ról lestem el. A raverlry-n is fent vagyok. A nagy mesének az lenne a lényege, hogy nagyon-nagyon hálás lennék ennek a kardigánnak a leírásáért! A többi munkád is nagyon tetszik, de ez most különösen megfogott! :)