2010. november 17., szerda

Rozsdás apró

A nyáron Regula barátném megkért, hogy locsoljam a virágai, közel lakik, csak egy villamos megállóra, így szívesen vállaltam, és NEM azért mert fonalat ígért Bécsből...(ááá, nem.).
de hát kötős vagyok, soha nem lehet túl sok fonalam igaz?
És amit végül hozott, annyira szép, és annyira én. Lana Grossa zoknifonal, gyönyörűséges rozsdás, őszi színekben. Túl szép, hogy zokniként dugdossam, és a két motring akár egy nagyvonalúbb stóla is kijött belőle, már csak meg kellett találnom a megfelelő mintát. Ebben jött a segítségemre Angela, aki zseniális a minta keresésben. Mondom neki "self striping yarn, valami könnyű, olyan diagonális, valami, ami olyan mint a clapotis, de mégsem a clapotis".. Három mintával jött vissza, mind a három tökéletes, végül is a Coin lace (érme csipke) az Elanntól

Nem sok pozitívuma van a mostani munkámnak, de ezek közé tartozik, hogy az üresjáratokban elővehetem a kötésemet, mondjuk hívások között...Jó ideig ezt hurcoltam magammal. Mivel gyakran csak egy-két sort tudtam kötni, volt egy pont amikor úgy tűnt már ÖRÖKIDŐK óta ezt kötöm és látni se bírtam, így félretettem.

Amikor Kecskemétre mentünk viszont csak ezt vittem magammal, csak ezt kötöttem a vonaton, meg estéken, ez átlendített a holtponton és végre befejeztem.

Regula segített a blokkoláshoz kifeszítenem. Mivel nincs "blocking wire"-em, csak gombostűim, kicsit cakkos lett a széle, de ez még tetszik is.

A legizgalmasabb pedig? Néhány órával azután, hogy feltettem a ravelry-re a minta oldalától jött egy kérés, hogy szeretnék a képet használni :-)

A fotósom büszke lesz :-)

8 megjegyzés:

Bea írta...

Szép.

nöné írta...

Nagyon szép lett, tetszik a fonal. Pont ezt vagy valami nagyon hasonló mintát kötök most egy sapesznak, és nagyon szeretem.

Anice kötős blogja írta...

Fantasztikus színe van, és a képek is igazolják, hogy remekül áll neked.

PETUNIA írta...

:o) szépséges

Mosolyrend Évi :) írta...

Klassz lett :)
Megtanítod? .)

Kriszta írta...

Wow, ezt a mintát már én is rég kinéztem magamnak :)) Nagyon nagyon szép lett, és nagyon jól állnak a színei :)

Marcsi írta...

Gyönyörűség! Nagyon jól áll és csodás színei vannak ennek a fonalnak!

Macus írta...

Gyönyörű a fonal, de a kendő is fantasztikus.